Πέμπτη 6 Αυγούστου 2009

ΠΙΣΤΟΣ ΣΤΟΝ ΑΓΝΩΣΤΙΚΙΣΜΟ ΤΟΥ

O Dr. Jastrow ήταν ο πρώτος Πρόεδρος της NASA…
Μετά την καριέρα του στη NASA έγινε καθηγητής στις επιστήμες της γης στο κολέγιο Drtinoth (1981-1920) και ήταν μέλος του συλλόγου Αποφοίτων της NASA.
Ο Jastrow ήταν επίσης ιδρυτής και επίτιμος πρόεδρος του ινστιτούτου George C. Marshall και ομότιμος Δ/ντής του παρατηρητηρίου Mount Wilson και του εργαστηρίου Hale Solar.

Όταν ρωτήθηκε σχετικά με τις απόψεις του για την “φάρσα προσσελήνωσης” λίγο μετά την εκπομπή του πρώτου κερδοσκοπικού ντοκιμαντέρ για το θέμα αυτό ο Jastrow κατηγορηματικά αρνήθηκε αυτή την πιθανότητα. Είπε ότι μια τέτοια παραδοχή θα είχε οδηγήσει σε εξαπάτηση χιλιάδες εμπειρογνώμονες εκπαιδευόμενους εργαζόμενους στη NASA συμπεριλαμβανομένου του εαυτού του και ότι αυτός δεν είδε τόσα αποδεικτικά στοιχεία σ’ αυτό κατά την διάρκεια της εργασίας του στο πρόγραμμα Appela στα χρόνια Διεύθυνσης του Ινστιτούτου Coadart της NASA.
Οι εκφρασμένες του απόψεις για τη δημιουργία αν και ήταν αγνωστικιστής και όχι πιστός ήταν ότι του φαινόταν ότι η "κουρτίνα" που σκεπάζει το μυστήριο της δημιουργίας δεν θα πέσει ποτέ από τις ανθρώπινες προσπάθειες τουλάχιστον όχι στο άμεσο μέλλον εξαιτίας των συνθηκών του big bang - του πύρινου ολοκαυτώματος το οποίο "κατέστρεψε" ότι είχε καταγραφεί στο παρελθόν.
γράφει…
«Υπάρχει ένα παράξενο δέσιμο αίσθησης και συναισθήματος σ΄ αυτές τις αντιδράσεις (των επιστημόνων ν΄ αποδείξουν ότι το σύμπαν είχε μια ξαφνική έναρξη). Προέρχονται από την καρδιά σας ενώ θα περιμένατε τις αποφάσεις να προέρχονται από το μυαλό.. Γιατί νομίζω ότι μέρος της απάντησης είναι ότι οι επιστήμονες δεν μπορούσαν ν΄ αντέξουν τη σκέψη ενός φυσικού φαινομένου το οποίο δεν μπορούσε να εξηγηθεί ακόμα και όταν διαθέσεις απεριόριστο χρόνο και χρήμα. Υπάρχει ένα είδος Θρησκείας στην επιστήμη , είναι η θρησκεία ενός ατόμου που πιστεύει ότι υπάρχει τάξη και αρμονία στο σύμπαν και κάθε αποτέλεσμα πρέπει να έχει την αιτία του , δεν υπάρχει πρώτη αιτία…
Η θρησκευτική πίστη του επιστήμονα παραβιάζεται (;) από την ανακάλυψη ότι ο κόσμος είχε μια αρχή (η φοβερή έκρηξη που η Γραφή παρουσιάζει να δημιουργήθηκε με τη προσταγή του Θεού με τη μεγαλειώδη φράση «Γεννηθήτω το φως») κάτω από συνθήκες στις οποίες οι γνωστοί νόμοι της φυσικής δεν είναι έγκυροι και σαν προϊόν δυνάμεων ή περιστάσεων που δεν μπορούμε να ανακαλύψουμε. Όταν συμβεί αυτό ο επιστήμονας έχει χάσει τον έλεγχο…
Σκεφτείτε το μέγεθος του προβλήματος . Η επιστήμη έχει αποδείξει ότι το σύμπαν που εξερράγει σε κάποια στιγμή . Διερωτάται: Ποιά αιτία προκάλεσε το αποτέλεσμα; Ποιος; ή τι; έβαλε τα υλικά και την ενέργεια στο σύμπαν; Δημιουργήθηκε το σύμπαν από το τίποτα; Ή δημιουργήθηκε από προϋπάρχοντα υλικά. Και η επιστήμη δεν μπορεί ν΄ απαντήσει σε τέτοια ερωτήματα…

γράφει ακόμα …
Ο επιστήμονας έχει σκαρφαλώσει στο όρος της αγνοίας. Και ετοιμάζεται να ανέβει στην ψηλότερη κορυφή. Καθώς λοιπόν αναρριχάται στον τελευταίο βράχο τον υποδέχονται μια ομάδα θεολόγοι που βρίσκονται εκεί καθισμένοι από αιώνες.

http://en.wikipedia.org/wiki/Robert_Jastrow



Reblog this post [with Zemanta]

4 σχόλια:

hackaday είπε...

Μια καλημέρα πέρασα να πω. Όσον αφορά το post με πιάνεις λιγάκι αδιάβαστο...

Mary Nastakou είπε...

Jim, καλώς ήρθες!
Καλό χειμώνα!

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΦΙΛΗ ΜΟΥ ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΕΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ.ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΕΣ.ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΑ.ΚΑΛΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ.ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΟΥ.

Mary Nastakou είπε...

Καλησπέρα!
Καλό μήνα!