Σάββατο 28 Μαρτίου 2009

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΓΗΣ


Η Ώρα της Γης (EARTH HOUR) ξεκίνησε ως μία εκστρατεία ευαισθητοποίησης που καλούσε τους πολίτες του Σίδνεϊ για να σβήσουν τα φώτα τους ένα βράδυ, για μια ώρα. Η ενέργεια αυτή σύντομα μετατράπηκε σε μία από τις μεγαλύτερες πρωτοβουλίες ενάντια στην κλιματική αλλαγή παγκοσμίως. Φέτος, στις 20.30 το Σάββατο 28 Μαρτίου, καλούμε τους πολίτες σε ολόκληρο τον κόσμο να σβήσουν τα φώτα τους για μία ώρα – την Ώρα της Γης. Στόχος μας είναι να συμμετάσχουν 1 δισεκατομμύριο άνθρωποι, σε περισσότερες από 1000 πόλεις, και όλοι μαζί να αποδείξουμε πως είναι δυνατόν να δράσουμε ενάντια στην υπερθέρμανση του πλανήτη.

Η Ώρα της Γης ξεκίνησε το 2007 στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας με τη συμμετοχή 2.2 εκατομμυρίων νοικοκυριών και επιχειρήσεων που έσβησαν τα φώτα τους για μία ώρα. Μόλις έναν χρόνο αργότερα η εκστρατεία μετατράπηκε σε ένα παγκόσμιο κίνημα για το κλίμα με τη συμμετοχή 100 εκατομμυρίων ανθρώπων σε 35 χώρες. Παγκοσμίως γνωστά κτίρια και τοποθεσίες όπως η γέφυρα Golden Gate και το Κολοσσαίο, σκοτείνιασαν για μία ώρα και μετατράπηκαν σε σύμβολα ελπίδας για ένα πρόβλημα που γίνεται κάθε ώρα και πιο έντονο.

Η Ώρα της Γης 2009 απευθύνεται σε κάθε πολίτη, κάθε επιχείρηση και κάθε ανθρώπινη κοινότητα στον πλανήτη. Μας καλεί να δράσουμε, να αναλάβουμε τις ευθύνες μας;...




http://www.earthhour.org/news/gr:el
δες και εδώ

Θα έλεγα ότι το περιβάλλον που είναι δημιούργημα του Θεού και μας φιλοξενεί, οφείλουμε να το σεβόμαστε και να το προστατεύουμε.
Διαβάζοντας τις σωστές σκέψεις ενός φίλου ... αναρρωτιέμαι, ποιός είναι υπεύθυνος για αυτή τη σταδιακή καταστροφή;
Μήπως εμείς χωρίς τη θέλησή μας γίναμε συννένοχοι των μεγάλων και ισχυρών σε ένα οικολογικό έγκλημα;
Ευθυνόμαστε εμείς όταν οι μεγάλοι και ισχυροί αποφασίζουν; όταν αυτοί δημιούργησαν χάριν του συμφέροντος εκμετάλευση των πόρων του πλανήτη με καταστροφικές επιπτώσεις; Όταν αυτοί έχουν την επιλογή της επιβολής μιας μη ρυπογόνας τεχνολογίας αλλά εμείς δεν έχουμε τη δυνατότητα της χρήσης μιας μη ρυπογόνας τεχνολογίας;
Το θέμα είναι πόση ενέργεια καταναλώνουμε ή πόσο ρυπογόνος είναι ο τρόπος παραγωγής αυτής της ενέργειας;

1 σχόλιο:

Theogr ο κηπουρός είπε...

Καλησπέρα. Είδα την ερώτηση σου για την διαφήμιση στον Νικόλα και μάλλον είναι από την goggle. Μου ήρθε και μένα. Άμα θες το ενεργοποιείς, αλλιώς άστο όπως είναι. Καλώς σε βρίσκω και ολας και καλή εβδομάδα.