Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2009

TRANSITION: ΤΟ ΙΠΤΑΜΕΝΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ




Ποιος δεν θα ΄θελε όταν... κολλάει στην κίνηση της πόλης να μπορεί να πατήσει ένα κουμπί και να βρεθεί με το όχημά του στον αέρα, μακριά από το μποτιλιάρισμα που μας κλέβει τη ζωή. Μέχρι στιγμής ωστόσο μόνο ο Τζέιμς Μποντ είχε το προνόμιο αυτό. Οι υπόλοιποι περιμένουμε υπομονετικά στο φανάρι. Τώρα όμως ένα νέο όχημα έρχεται να εξάψει τη φαντασία μας και να δώσει απάντηση στα τρελά μας όνειρα. Πρόκειται για το Τransition, το ιπτάμενο αυτοκίνητο, ή αλλιώς το επίγειο αεροσκάφος της αμερικανικής εταιρείας Τerrafugia.

Τo φουτουριστικό όχημα έχει τη δυνατότητα να διπλώνει τα φτερά του όταν βρίσκεται στο έδαφος, ώστε να μπορεί να κυκλοφορεί με άνεση στους δρόμους. Φέρει ειδικά λάστιχα και αναρτήσεις που του επιτρέπουν να μετακινείται με ευκολία σε κάθε επιφάνεια. Και όταν ο κάτοχός του νιώσει την έντονη ανάγκη να γλιτώσει από το κυκλοφοριακό κομφούζιο, τότε το μόνο που έχει να κάνει είναι να πατήσει το ειδικό κουμπί που βρίσκεται στο πιλοτήριο. Τα φτερά του Τransition ανοίγουν και το όχημα είναι έτοιμο προς απογείωση.

Η ταχύτητα του επαναστατικού οχήματος «δύο σε ένα» αγγίζει τα 185 χλμ./ ώρα εν πτήσει και τα 105 χλμ./ ώρα στο έδαφος.

Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα της κατασκευάστριας εταιρείας (www. terrafugia. com), η τιμή του ιπτάμενου αυτοκινήτου σκαρφαλώνει στις 150.000 ευρώ. Η λίστα αναμονής είναι μακρά καθώς το πρώτο όχημα αναμένεται να παραδοθεί μέσα στο 2010, ωστόσο ως τότε η εταιρεία προσφέρει στους αγοραστές τη δυνατότητα να αποκτήσουν το απαιτούμενο δίπλωμα πιλότου μέσα από μια σειρά ειδικών μαθημάτων.


http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&artid=255365&ct=49&tid=129



4 σχόλια:

Γιάννης Παππάς είπε...

αντε και καλές μας πτήσεις αν και μετην κατηφόρα που έχουν πάρει οι οικονομίες δύσκολα τα βλέπω τα πράγματα
καλή σου νύχτα

ΖΕΡΒΑ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ είπε...

Επιτέλους πάντα ήθελα να γίνω πιλότος!!!!!!!!!!!!!!

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

TI OMOΡΦΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑΚΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ;ΩΡΑΙΑ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΨΗΛΑ!!!

Mary Nastakou είπε...

Ωφέλημα είναι όλα αυτά αν και νομίζω πως η εξέλιξη της τεχνολογίας έχει και αρνητικές επιδράσεις στο περιβάλλον. Ευχαριστώ για τα σχόλιά σας.
Να έχετε μια καλή εβδομάδα!