Κυριακή 9 Ιανουαρίου 2011

Ένα πείραμα γεωλογίας

.έχει δοθεί φυσική εξήγηση του φαινομένου δείτε: http://grou.ps/eduebooks/talks/5181883
Σκεφτόμουν το εξής: ότι για να απαντήσουμε σωστά (όσο γίνεται) σ΄αυτό το πείραμα-ερώτημα
πρέπει εκτός από γνώσεις φυσικής να έχουμε και γνώσεις γεωλογίας δηλαδή πως είναι το εσωτερικό της γης .
Σύμφωνα λοιπόν με τις θεωρίες , ο εσωτερικός μανδύας βρίσκεται σε ημίρευστη κατάσταση , ο εξωτερικός πυρήνας σε ρευστή και ο εσωτερικός σε στερεή. Μ΄αυτό το τελευταίο θα τολμήσω να διαφωνήσω. Πιστεύω ότι ο εσωτερικός πυρήνας είναι αέριο όπως ο ήλιος .
Καθώς κατευθυνόμαστε προς το εσωτερικό της γης η θερμοκρασία αυξάνεται και το υλικό από το οποίο αποτελείται η γη περνάει σιγά σιγά στην υγρή κατάσταση. Ο εξωτερικός πυρήνας εχει πάνω κάτω την ίδια σύσταση με το εσωτερικό πυρήνα και αφού ο εσωτερικός έχει μεγαλύτερη θερμοκρασία βρίσκεται σε αέρια κατάσταση.
εσείς τι λέτε?

2 σχόλια:

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΑΡΓΩ ΛΙΓΑΚΙ ΤΙΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΜΟΥ ΑΛΛΑ ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΝΑ ΠΕΡΝΩ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΩ ΝΕΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΑΦΗΣΩ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟ ΓΙΑ ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΡΧΟΜΟ ΕΝΟΣ ΚΑΛΟΥ ΜΗΝΑ ΧΩΡΙΣ ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΕΣ.

ΠΑΝΤΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

Evangelos Sotiris είπε...

Καλησπέρα! Όντας φυσιολογική η απορία, ισχύει ότι ο εσωτερικός πυρήνας της Γης είναι στερεός. Αυτό συμβαίνει διότι εκτός από την θερμοκρασία επιδρά και η πίεση, που είναι τεράστια σε τέτοια βάθη! Επίσης η μελέτη των ιδιοτήτων των σεισμικών κυμάτων που φτάνουν σε αυτά τα βάθη αποδεικνύουν το γεγονός αυτό.