Παρασκευή, 2 Ιουλίου 2010

ΕΝΑ ΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ

Ο Γεώργιος Παπανικολάου γιατρός , πρωτοπόρος στην ογκολογία, ερευνητής του οποίου η έρευνα έσωσε τη ζωή χιλιάδων γυναικών σ΄ολόκληρο το κόσμο. Η επιτυχημένη σταδιοδρομία του ήταν αποτέλεσμα της μεγάλης του αγάπης για την επιστημονική έρευνα και της καταπληκτικής εργατικότητάς του। Ήταν άνθρωπος που εργάστηκε με επιμέλεια τα τάλαντα που του εμπιστεύθηκε ο Θεός। Το παρακάτω απόσπασμα από ένα νεανικό του γράμμα προς τους γονείς του αποκαλύπτει τα πιστεύω του , τα ιδανικά του και όλη του τη προσωπικότητα:
"...Δεν πρέπει να μνησικακήτε εναντίον μου। Γνωρίζετε ότι όσα κάμνω δεν πηγάζει από καθαρόν εγωϊσμόν αλλ΄από μιάν αλλην εσωτερικήν ανάγκην συμφυή με το χαρακτήρα μου η οποία μου επιβάλλει να ζω όχι δια να απολαύσω τη ζωήν αλλά δια να την υπηρετήσω... Το ιδανικό μου δεν είναι να πλουτίσω αλλά να δράσω να δημιουργήσω να κάμνω κάτι αντάξιον ενός ανθρώπου ηθικού και δυνατού..."

1 σχόλιο:

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΠΕΡΑΣΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΥΧΗΘΩ ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΜΕ ΠΟΛΛΑ ΧΡΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΧΑΜΟΓΕΛΑ.ΘΑ ΤΑ ΞΑΝΑΠΟΥΜΕ ΤΕΛΟΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ.ΩΣ ΤΟΤΕ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΣΕ ΒΡΩ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΙΑ.