Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου 2008

ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ "BIG BANG"



Ωραία λοιπόν , ας γράψω τις δικές μου σκέψεις για το σπουδαίο πείραμα του αιώνα του επιταχυντή αδρονίων του CERN.
α) Από επιστημονικής πλευράς
Τα τρία βασικά βήματα της επιστημονικής μεθόδου είναι η παρατήρηση , η υπόθεση και το πείραμα. Εδώ μας λείπει το πρώτο και βασικότερο η παρατήρηση του φυσικού φαινομένου. Επομένως διατυπώσαμε μια υπόθεση για ένα φαινόμενο της φαντασίας μας (η θεωρία του Big Bang ) Με το πείραμα δεν αναπαράγουμε λοιπόν το φυσικό φαινόμενο που παρατηρήσαμε αλλά παράγουμε εμείς ένα φανταστικό φαινόμενο...
β) Από κοινωνικής ηθικής πλευράς.
Ποιος δεν θέλει την πρόοδο, την εξέλιξη , όλα αυτά που λέγεται ότι θα επιτευχθούν περί γνώσεως της βιολογίας του καρκίνου, Internet grid , παραγωγή πράσινης ακίνδυνης ενέργειας και δεν ξέρω τι άλλο. Όμως αν η πραγματοποίηση του πειράματος θέτει σε κίνδυνο έστω και σε ποσοστό 1% την ανθρωπότητα ή να επέλθει μια μεγάλη καταστροφή τότε δεν έχουν το δικαίωμα να το πραγματοποιήσουν.
γ) Από θρησκευτικής
Αλήθεια η φαντασία και ο νους του ανθρώπου δεν έχουν όρια (…).Θα έλεγα καλύτερα ότι ο εγωισμός του ανθρώπου δεν έχει όρια. Θέλει ν΄αποδείξει ότι είναι το κυρίαρχο όν του σύμπαντος . Ο κυρίαρχος όμως γνωρίζει και διευθύνει αυτό στο οποίο κυριαρχεί. Και απ΄ ότι λένε οι φυσικοί γνωρίζουν μόνο το 2% του σύμπαντος (…) δηλαδή το 2% του απείρου που μας κάνει μηδέν! Θέλουν ν΄αποδείξουν μέσα απ΄το πείραμα μαϊμού ότι δεν υπάρχει Θεός ή θέλουν να συναντήσουν το Θεό.
Μα και αυτή η ίδια η αναζήτηση δεν είναι από μόνη της απόδειξη ότι υπαρχει ανώτερη δύναμη που εξουσιάζει τα πάντα; Όσο για τη συναντησή τους με το Θεό και τα μικρά παιδιά το λένε στη προσευχή τους είναι «πανταχού παρών». Είναι μέσα μας (συνείδηση), είναι γύρω μας «τα πάντα εν σοφία εποίησε» και «όλα τριγύρω μου μιλούν για Σε..) Όλα τέλεια και αρμονικά…
Και για όσους θέλουν να συναντήσουν αυτοπροσώπως το Θεό γίνεται:
«μακάριοι οι καθαροί τη καρδία ότι αυτοί τον Θεόν όψονται»
Και γιατί τελικά όλη η Αλήθεια και όλα τα μυστικά του κόσμου να βρίσκονται 170 m κάτω από την επιφάνεια της γης και όχι στις παρακάτω φράσεις:
  • Εγώ ειμί το φως του κόσμου, ο ακολουθών εμοί ου μη περιπατήση εν τη σκοτία
  • Εγώ ειμι η οδός και η αλήθεια και η ζωή
Και
  • Εν αρχή ην ο Λόγος, και ο Λόγος ην προς τον Θεόν, και Θεός ην ο Λόγος.

2 σχόλια:

Γιάννης Φιορεντίνος είπε...

Το 2% του απείρου είναι επίσης άπειρο!
(Μαθηματικά Γ λυκείου)

Mary Nastakou είπε...

Το ξέρω...