Δευτέρα 20 Απριλίου 2009

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΖΩΗ; ΠΟΙΑ Η ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ;

Σύμφωνα με την επιστήμη της βιολογίας οι ζωντανοί οργανισμοί χαρακτηρίζονται από ένα σύνολο πληροφοριών οι οποίες είναι αποταμιευμένες στα νουκλεϊνικά οξέα , μπορούν να αναπαραχθούν και να μεταβιβαστούν αμετάβλητες. Έτσι η ζωή διατηρείται αναλοίωτη απο τη μια γενιά στην άλλη. Το ερώτημα είναι ποιά είναι η πηγή αυτών των πληροφοριών; Ο Monod 1970 διατύπωσε τη πρόταση:"ο γενετικός κώδικας δεν αποκωδικοποιέίται παρα μόνο από τα προϊόντα της αποκωδικοποίησης" που είναι γενικώς αποδεκτή. Αφού η πηγή της πληροφορίας πολύ καλά εκφρασμένη στις μοριακές δομές των έμβιων όντων είναι πάντα κάποιο άλλο έμβιο ον οδηγούμαστε στο συμπέρασμα ότι κάθε ζωή προέρχεται από ζωή και επομένως η πηγή της πληροφορίας της βρίσκεται στη μοναδική άναρχη Ζωή. Είναι η αλήθεια που διατύπωσε ο Δαβίδ πριν 3000 χρόνια. "ότι παρα σοι πηγή ζωής εν τω φωτί σου οψόμεθα φως".
(Διαβάζοντας κάποιους από τους λόγους του Β. Νοϊτσάκη Δρ. Πανεπιστημίου S.T.L.του Montpeleier").

"Εγώ ειμί η ανάστασις και η ζωή. Ο πιστεύων εις εμέ, καν αποθάνει ζήσεται και πας ο ζων και πιστεύων εις εμέ ου μη αποθάνει εις τον αιώνα".
είπε Aυτός που νίκησε το θάνατο άρα Αυτός που είναι η Ζωή.

Κυριακή 19 Απριλίου 2009

Η ΤΕΛΕΤΗ ΤΗΣ ΑΦΗΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΦΩΤΟΣ


...Κατά το τελετουργικό, ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων μπήκε στον Πανάγιο Τάφο, ο οποίος νωρίτερα έχει ελεγχθεί και σφραγισθεί με κερί, για να βγει λίγο μετά, κρατώντας στα χέρια του το φως της Ανάστασης του Κυρίου. Από τη φλόγα του άναψαν οι πιστοί τις λαμπάδες τους, αποτελούμενες από 33 λεπτά κεριά (όσα τα χρόνια του Χριστού), με τις καμπάνες να χτυπούν χαρμόσυνα. Αμέσως μετά την τελετή, ο πατριάρχης Θεόφιλος ευχήθηκε «Χριστός Ανέστη» στους πιστούς και λίγο αργότερα, στην αίθουσα του Θρόνου, παρέδωσε το Aγιο Φως στον κ. Κασσίμη, ο οποίος μαζί με τον Έξαρχο του Παναγίου Τάφου Αρχιμανδρίτη Δαμιανό, τον εκπρόσωπο του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, Ιερωνύμου, Μητροπολίτη Μαντινείας, Αλέξανδρο, και εκπροσώπους των κοινοβουλευτικών κομμάτων, θα το μεταφέρει στην Αθήνα και από εκεί θα διανεμηθεί στις Ιερές Μητροπόλεις όλης της χώρας.
«Το Αγιο φως να κατοικήσει στις καρδιές μας και να τις αγιάσει και να φωτίσει τις διάνοιες όλων μας, ιδαιτέρως των κυβερνώντων, για να εργαστούν υπέρ του καλού της χώρας μας και της πατρίδας μας και ιδιαίτερα υπέρ της ειρήνης της πολυπαθούς περιοχής της Μέσης Ανατολής και ιδίως της περιοχής μας», δήλωσε ο Πατριάρχης
http://www.madata.gr/index.php/epikairotita/34896.html


"ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ"

Σάββατο 4 Απριλίου 2009

ΗΛΙΑΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ


Tο εγχείρημα φέρει το χαρακτηριστικό όνομα «Sahara Forest Project» (Σχέδιο Δασών Σαχάρα) και προβλέπει τη δημιουργία θερμοκηπίων στα οποία θα καλλιεργούνται διαφόρων ειδών φυτά. Tα θερμοκήπια θα χρησιμοποιούν νερό της θάλασσας το οποίο θα μετατρέπεται σε πόσιμο, ενώ παράλληλα θα παράγεται ενέργεια.

Tο σχέδιο βασίζεται στη δημιουργία θερμοκηπίων τα οποία θα λειτουργούν με την τεχνολογία CSP (concentrated solar power). Πρόκειται για τα λεγόμενα «συγκεντρωτικά κάτοπτρα», δηλαδή καθρέφτες που συγκεντρώνουν την ηλιακή ενέργεια και τη μετατρέπουν σε ηλεκτρική και θερμική.

Σύμφωνα με τους εμπνευστές του σχεδίου, τα θερμοκήπια αυτά θα λειτουργούν ως τεράστιες οάσεις μέσα στις ερήμους, δίχως να βασίζονται στη χρήση φρέσκου νερού. Tα κάτοπτρα θα παρέχουν την απαραίτητη ενέργεια έτσι ώστε, σύμφωνα με τους σχεδιαστές του προγράμματος, να είναι δυνατή η εξάτμιση του θαλασσινού νερού το οποίο θα δροσίζει το περιβάλλον του θερμοκηπίου, ενώ παράλληλα θα παράγεται καθαρό νερό επιτρέποντας έτσι στις καλλιέργειες να αναπτυχθούν.

«Tα φυτά χρειάζονται φως και θερμότητα για να αναπτυχθούν, αλλά μπορούν να αντέξουν τη θερμότητα μέχρι ενός σημείου», δήλωσε ο Tσάρλι Πάτον, μέλος της ομάδας και εφευρέτης του συστήματος εξάτμισης του θαλασσινού νερού. Tο σύστημα καταρχήν μειώνει τη θερμοκρασία στο εσωτερικό του θερμοκηπίου κατά 15 βαθμούς Kελσίου σε σχέση με τη θερμοκρασία που υπάρχει έξω από αυτό. Aφού ρίξουν τη θερμοκρασία, στη συνέχεια οι υδρατμοί συμπυκνώνονται και μετατρέπονται σε φρέσκο νερό με το οποίο ποτίζονται οι καλλιέργειες, ενώ το υπόλοιπο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να καθαριστούν οι ηλιακοί καθρέφτες...
...Φιλικά στο περιβάλλον.
Tο σημαντικότερο είναι ότι τα συγκεκριμένα θερμοκήπια θα είναι και φιλικά προς το περιβάλλον, αφού με τη χρησιμοποίηση θαλασσινού νερού δεν εξαντλούνται οι φυσικές πηγές του εδάφους. Για παράδειγμα, στη νότια Iσπανία, στην περιοχή της Aλμερίας, έχουν κατασκευαστεί συμβατικά θερμοκήπια για την καλλιέργεια λαχανικών τα οποία καλύπτουν έκταση 400 χιλιάδων στρεμμάτων. Για να ποτιστούν παίρνουν από το έδαφος πέντε φορές περισσότερο νερό από όσο εισέρχεται σε αυτό και έτσι η στάθμη του υδάτινου ορίζοντα μειώνεται συνεχώς και γίνεται πιο αλατούχος. Aυτό έχει ως αποτέλεσμα την αποστράγγιση σχεδόν ολόκληρης της Iσπανίας.

Στον ήλιο της Σαχάρας το ενεργειακό μέλλον της Eυρώπης...

Πηγή: http://www.ecocity.gr/main.php?cat=69&art=1266